12.10.07

Intervjuu Tuuli Koitjärvega


Tuuli Koitjärv on Pärnu Vanalinna Põhikooli algklasside õpetaja, kelle blogi ma sellel suvel internetist avastasin. Sellest külastusest saigi alguse mõte teha oma blogi ka TERAle.
Järgnevalt saate lugeda Tuuli mõtteid blogi pidamisest ja külastada tema oma aardelaegast.

1. Mida blogimine Teile kui õpetajale annab?

Tuuli Koitjärv: Põhjuseid blogi kirjutamiseks on mitu. Mina õpetajana kasutan blogi lapsevanematega parema kontakti saamiseks. Usun, et blogi tekitab vanemates suurema huvi kooli ja klassi tegemiste vastu. Samuti innustab blogi lapsi koolis toimuvast kodustele jutustama. Blogi abil saab eri maailma paigus elavad sugulasedki lapse tegemistest teada. Blogi annab väga hea võimaluse igale lapsele rohkem tähelepanu pöörata, kui seda klassiruumis jõuab teha. Minu enese jaoks on see loominguline töö- nii vormistuse kui ka sisu poole pealt. Blogisse kirjutamisel pean alati väga tõsiselt mõtlema öeldu sisu üle. See on päevik, mis on kõigile vabalt sirvimiseks. Blogi aitab praegusel kiirel ajal veidi aeg seisma panna ja enda tegemiste üle järele mõelda.


2. Millised on Teie nõuanded heale blogipidajale?

Tuuli Koitjärv: Kindlasti pakub üks blogi huvi ühele sihtrühmale, teine jälle teisele. Maitsed on inimestel väga erinevad. Seega on raske konkreetseid nõuandeid anda. Minule meeldib vahelduseks erinevaid tehnilisi vahendeid kasutada. Teksti kirjutamisel püüan jälgida, et see ei oleks vaid informatiivne ja ametlik. Naer on tervisele kasulik. Võimalusel viskan blogis nalja ka enese üle.


3. Milliseid on Teie viimati avastatud "aarded", mida meie laekasse võiks lisada (nt koduleheküljed, õppematerjalid, jne)?

Tuuli Koitjärv: Arvan, et enamus minu avastatud "aaretest" on üles riputatud minu kodulehele, mida lahkesti kõigile huvilistele kasutamiseks pakun.
Vaata kindlasti:
Tuuli kodulehekülg: http://koolielu.edu.ee/tuulikodukas
Tuuli ajaveeb: http://tuuliajaveeb.blogspot.com
Tuuli klassi ajaveeb: http://tuuliklassiblog.blogspot.com

Kommentaare ei ole: